Review: In je dromen ga jij

Auteur                       Inge van der Krabben

Genre                         Roman

Uitgever                     Luitingh-Sijthoff

Uitvoering                 Paperback

aantal pagina’s        287

uitgave                      2019

Met dank aan uitgeverij Lijtingh-Sijthoff voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

In je dromen ga jij 1

Voor de leesclub van De Perfecte Buren las ik het boek “In je dromen ga jij” van Inge van der Krabben.

“Bibih, bibih, lieve kleine bibih

Ga maar slapen lekker slapen, in je mama’s buik

Gapen, gapen, bibih die gaat slapen

Mama, ja mama, waken over jou

Sluit je oogjes nu maar gauw”

Safia – Blz.75-

“In je dromen ga jij” verteld het verhaal van drie generaties vrouwen van Marokkaanse/Nederlandse afkomst. Safia, moeder en oma die liggend op haar sterfbed in het ziekenhuis haar diepst bewaarde geheim aan haar dochter Mariam verteld. Al snel daarna raakt Safia in een coma en volgen we haar levensverhaal via haar dromen. Om de laatste wens van haar moeder in te willigen vertrekt Mariam met haar man naar Marokko om daar op zoek te gaan naar de broer die zij nooit heeft gekend. Niemand anders in de familie mag echter weten wat de daadwerkelijke reden van haar bezoek aan haar vaderland is, Mariam weet haar broer dan ook over te halen om in zijn plaats te gaan als hij een koper voor het grote huis van Safia heeft gevonden in Marokko. Dan is er ook nog Aya, de kleindochter van Safia en dochter van Mariam, haar bruiloft staat gepland voor de eerstvolgende week en Aya wil niets liever dan trouwen met de man van wie zij zielsveel houdt. Maar of deze ook door zal kunnen gaan nu haar oma op sterven ligt en haar ouders met een voor Aya onbegrijpelijke reden om het huis van Safia nu al te willen gaan verkopen naar Marokko zijn is nog maar de vraag. De drie vrouwen hebben ieder zo hun eigen kijk op het leven en de Marokkaanse tradities. Aan de ene kant zijn ze zo verschillend van elkaar maar aan de andere is hun band zo intens sterk en mooi en gaat het zo diep dat het je hartverwarmend is om erover te lezen.

“Nooit had ze iets gedaan om haar moeder te beschamen en ze zou alles in het werk stellen om haar wens te eerbiedigen. Waarom was het zo moeilijk om degenen die je het meest liefhebt goed te beschermen?”  Mariam -blz.231-

In je dromen ga jij 2.jpg

Inge van der Krabben heeft met dit boek een prachtig verhaal weten neer te zetten, het is echt ontzettend mooi. Haar schrijfstijl is vlot en beeldend, ze laat de personages echt tot leven komen in je hoofd tijdens het lezen en al snel krijg je een band met ze. Je leeft en voelt met ze mee.  Ook leer je meer over de Marokkaanse cultuur en dat vond ik zeker interessant om daar meer over te weten te komen. Ik heb genoten van dit verhaal. Het is zo ontzettend mooi, warm en liefdevol. Ik ben normaal helemaal niet zo van dit genre maar dit boek heeft me echt weten te veroveren, wat een prachtig verhaal. Ik kijk nu al uit naar Inge haar volgende boeken, ook heb ik haar debuut roman in huis gehaald want die wil ik nu natuurlijk ook heel graag lezen 🙂 Ik kan dan ook niet anders dan dit boek 4 1/2 ster geven want wauw wat is het mooi en hartverwarmend.

“Jezelf zijn, mama, is geen angst en schaamte hebben bij wat je denkt, voelt, zegt en doet”  Aya -blz.278-

Happy reading!!!

Liefs,

Bren

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: