Review: “The Zar’aranos Deception”, The Shaedon Resurgence book 2 – Jeffrey Debris

Blog Tour Banner 2019

Genre:                   Sci-Fi, Sci-Fi/Fantasy
Uitgever:              Celtica Publishing
ISBN:                     978-94-91300-57-8
Uitvoering:           Paperback
Aantal pagina’s:         470
Uitgave:                 December 2016
Rating:                  🌟🌟🌟🌟🌟

“Defiance will always find a way, like weeds through the cracks of concrete.”
 -Grummus-

Waar het eerste boek; “The Fall of Netherea” mijn hart al stal, wist Jeffrey Debris dat met dit tweede deel volledig te winnen, want wauw wat zit het goed in elkaar!
Het boek start met een korte terugblik naar het eerste deel, hier lees je wat er in grote lijnen is voorgevallen en hoe de situatie nu op Netherea is. Een hele fijne inkomer in dit boek, je pakt daardoor al snel het verhaal weer op en je laat je erin meevoeren.

Met het eerste deel uit de trilogie; ” The Shaedon Resurgence” is er een duidelijke en stabiele basis neergezet waar je dan ook kennis maakt met de verschillende personages. In dit tweede deel borduurt Jeffrey Debris daarop voort. Je leert de karakters en de verschillende rassen nog beter kennen. Het katachtige ras de Kevar heeft in dit boek ook een grotere rol gekregen. Je komt veel te weten over hun normen en waarden, eergevoel en tradities. Zelf ben ik helemaal weg van dit ras en vond het dan ook geweldig om er meer over te lezen.

“Fight well, die with honour!”
-Patriarch Kos Potsik-

Het verhaal leest heerlijk vlot weg en is fijn beeldend geschreven. Hierdoor word je als lezer  al snel de wereld ingezogen, ik zag alles voor me, maakte het mee en ging nog meer houden van mijn favoriete personages. De Shaedon zijn een gevaarlijk en intens slimme vijand om tegenover je te hebben. Ze kunnen op elk moment toeslaan zonder dat men daar in eerste instantie iets van doorheeft, hoe waakzaam ze ook zijn. Eigenlijk kom je er pas achter als het al te laat is. En toch heeft een van die Shaedon wel wat, Sha’hasra is toch wel heel erg gaaf en hoort toch zeker tot een van mijn favorieten uit deze trilogie, ook al komt ze in dit boek niet heel veel voor. Weten Räz, Grummus en de rest van het gezelschap de Shaedon ditmaal te verslaan? En hoe groot worden de verliezen?

“Sometimes even faith slips away from you as you watch everything crumble to dust, realizing that one day, you too will be nothing more than a speck of dust. Nothing more but a memory that is only kept alive by those you leave behind.”
-Xer’xis-

Het verhaal is onwijs spannend, er gebeurt heel veel, de schrijver schroomt ook dit keer niet om harten te breken. Ik heb menigmaal een traan moeten laten, soms vloekend en wel, want hoe kon hij zo gemeen zijn. Geweldig vind ik dat als een boek me zo weet te raken. Maar ik heb ook keihard gelachen om bijvoorbeeld Lerion, het sarcasme van dit personage is echt heerlijk! Ik hou ervan. Lerion is dan ook een van mijn favo’s.

“Yep, I suppose that’s one of the many things I’m known for. Someone should write a book about it sometime, it makes for one hell of a story!”
—Lerion, pagina 33

Ik hoop eerlijk waar dat dat boek er ook daadwerkelijk gaat komen. Dus Jeffrey Debris, laat Lerion zijn idee eens uitkomen, en geef hem zijn eigen boek 😁.

The Zar’aranos Deception een echte must read en must have voor de Sci-Fi en Fantasy liefhebbers. Dit boek mag echt niet ontbreken in je collectie!

“All life is sacred.”
-Grummus-

Happy reading!!!

Liefs,

Bren

Advertentie

2 gedachten over “Review: “The Zar’aranos Deception”, The Shaedon Resurgence book 2 – Jeffrey Debris”

  1. Bren, You captured the flavor & feel of “THE ZAR’ARANOS DECEPTION” in a personal way once again through the characters. –Wonderfully written review!!! All of us who have written reviews of Jeffrey’s books write in general terms rather than plot line. We do so not to avoid “giving away” the story, but rather because, in my opinion, of the complexity of Jeffrey’s action filled Sci-Fi fantasies. Jeffrey really is a brilliant creator of wild imaginings that endear his works to all of us just as with YOU!!! Phil

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: